Kviečiame dalyvauti žuvienės virimo čempionate, vyksiančiame rugsėjo 8 d. (Šilutėje)

2018.08.02

Rugsėjo 8 dieną geriausi Lietuvos ir kitų pasaulio šalių žuvienės virimo meistrai jau 10-ąjį kartą rinksis į Šilutės tarptautinį žuvienės virimo čempionatą. Rinksis išsiaiškinti, kam atiteks magiškas čempiono žiedas – Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio dovana absoliučiai geriausiam žuvienės virimo meistrui.

Pirmą kartą čempionato istorijoje žuvienę virsime Šilutės širdyje – istorinėje Šilokarčemos (senojo turgaus) aikštėje, iš kur gardus žuvienės kvapas, nešamas Pamario krašto vėjų, pasklis po visą margą pasaulį.

Katilų aveniu su senbuvių prospektu, naujokų gatvelė, ešerių ir pūgžlių akligatviai kaip magnetas trauks žuvienės garbintojus, šnekančius skirtingomis kalbomis, bet mylinčius šį renginį, apie kurį gandas čempionato globėjos Vilijos Blinkevičiūtės dėka nuvilnija iki pat Briuselio ir Strasbūro.

Jei sumanysite čempionate dalyvauti ne kaip žiūrovai, turėsite galimybę kovoti dėl įvairiausių prizų: žuvienės čempionai gaus Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Šepučio dovaną, o geriausiai įvertinti žuvies sriubos rungties nugalėtojai bus apdovanoti Šilutės seniūno Raimondo Steponkaus ir dešimčių įmonių bei Pamario krašto rūkyklų įsteigtais netikėtais prizais. Suburkite savo bendražygius, nušveiskite žuvienės katilą, kad saulėje blizgėtų, susiraskite didžiausią samtį, susižvejokite žuvų, iškelkite bures ir tiesiai į Šilutę. Čia išvirkite tokią žuvienę, kad jos ragautojai netektų žado.

TARPTAUTINIO 2018 M. ŽUVIENĖS VIRIMO ČEMPIONATO ŠILUTĖJE TAISYKLĖS

  1. Žuvienės virimo čempionato komandos registruojasi iki rugsėjo 6 d. 17 val. Užpildytą anketą prašome siųsti el. paštu jurgita.skobiene@silute.lt
  2. Katilo komandą sudaro nuo 5 iki 15 žmonių, neribojant jų amžiaus.
  3. Čempionato dalyviai – užsiregistravusios komandos, rugsėjo 8 dieną atvyksta į Šilutės senojo turgaus aikštę, esančią Klaipėdos ir Turgaus gatvių sankryžoje, įsikuria jiems nurodytoje vietoje nuo 7.00 iki 10.30 valandos.
  4. Kiekviena komanda turi turėti virėją – šefą, kuris 11.00 val. dalyvauja virėjų instruktaže–sueigoje. Virėjas-šefas gali būti ir komandos vadovas.
  5. Komandų pristatymas ir Žuvienės virimo čempionato atidarymas – 12.00 val.
  6. Žuvienė bus pradėta virti vienu metu, po komandų pristatymo. Pristatymo metu virėjai – šefai gaus specialią aprangą. Virimo laikas – iki 2 valandų.
  7. Komanda be pavadinimo, šmaikštaus prisistatymo ar atributikos – šaukštų, tas pats, kas valas be kabliuko ar žuvis be galvos.
  8. Komanda turi turėti savo puodą, ne mažesnį nei 40 litrų talpos (kuo didesnis, tuo daugiau publikos simpatijų teks jūsų komandai) ir stovą jam, savo žuvį, prieskonius ir kitus, tik jums vieniems žinomus, priedus. Nepamirškite žuvienės recepto, kad per klaidą neišvirtumėte rūgštynių, burokėlių ar kopūstų sriubos.
  9. Ugniakuro įrengimu, vandeniu ir malkomis bei vienkartiniais indais pasirūpins organizatoriai.
  10. Visą išvirtą žuvienę išdalinsite žiūrovams, užsukusiems į svečius (vienkartiniais indais pasirūpins organizatoriai), o viena organizatorių duota speciali lėkštė su Jūsų žuviene keliaus vertinimo komisijai degustuoti.
  11. Žuvienę vertins Pamario krašto žuvienės samčio „riteriai“, tarp jų ir praėjusių metų čempionai, iškovoję geriausio žuvienės virimo meistro pirmąjį žiedą. Vertintojų sąrašas bus paskelbtas tik Žuvienės virimo čempionato dieną.
  12. Čempioną bei prizininkus turėtume sužinoti apie 16 val.
  13. Paskelbus čempioną ir prizininkus, prasidės didysis šventinis koncertas ir visuotinės linksmybės.
  14. Į visus Jūsų klausimus atsakys Žuvienės virimo čempionato vyr. šefas, renginio sumanytojas Marijus Budraitis, mob. 8 686 90 368.

SKATINIMAS IR APDOVANOJIMAI

Žuvienės virimo čempionate bus įvestos dvi žuvienės virimo čempionato vertinimo grupės – Žuvienė ir Žuvies sriuba:

  • Tradicinės žuvienės kategorijos bus trys prizinės vietos. Pirmos  vietos laimėtojui įteiksime specialų Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Sigito Šepučio prizą.
  • Žuvienės sriubos kategorijos bus taip pat trys prizinės vietos. Pirmos vietos laimėtojui įteiksime Šilutės seniūno Raimondo Steponkaus specialųjį prizą.
  • Vienintelis, autentiškas Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio čempiono žiedas papuoš absoliučiai geriausio žuvienės virimo meistro ranką.
  • Bus daugybė prizų ir dovanų (tegul tai lieka malonia paslaptimi).
  • Bus apdovanojama daugiausiai žuvienės išvirusi komanda (mato vienetas – litrai).

TARPTAUTINIO 2018 M. ŽUVIENĖS VIRIMO ČEMPIONATO ŠILUTĖJE KOMANDOS-DALYVIO ANKETA

  1. Komandos registruojasi iki rugsėjo 6 d. 17 val. Registruotis prašome el. paštu jurgita.skobiene@silute.lt
  2. Komandos pavadinimas
  3.  Iš kur atvykstate, nurodyti, koks komandos dalyvių skaičius
  4. Komandos šūkis
  5. Kurioje grupėje varžysitės – tradicinės žuvienės ar žuvienės sriubos ?
  6. Komandos vadovas: vardas, pavardė, kontaktai (tel. nr., el. p.)
  7. Virėjas (šefas): vardas, pavardė
  8. Kelintą kartą dalyvaujate Žuvienės virimo čempionate
  9. Kiek litrų žuvienės planuojate išvirti?
  10. Ankstesni pasiekimai Žuvienės virimo čempionate, iškovoti prizai?

 

Marijus Budraitis, čempionato sumanytojas, organizatorius ir vyriausiasis šefas

 

Adresas

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Jaunimo g. 2, 59206 Birštonas

Kontaktai

Tel. +370 319 65 555
El. p.: sekretore@birstonas.lt

Kita informacija

Kodas: 188750166
Juridinių asmenų registras

Socialiniai tinklai